Word abonnee

Federatiewebinar 'Kansen op de levensverzekeringsmarkt' nu terug te kijken

Webinar 2021 Pensioen, leven en vermogen

De Federatie van Assurantieclubs organiseerde op 21 april 2021 van 16.30 tot 17.30 uur een webinar over de toekomst van de levensverzekeringsmarkt. De vraag die tijdens dit webinar centraal stond, was hoe die markt zich naar verwachting in de komende tien tot vijftien jaar gaat ontwikkelen.

Tijdens het webinar ontving Federatievoorzitter Bert Sonneveld gasten Joke Verbaan en Alex Erlings. Zij bespraken enkele rapporten over de levensverzekeringsmarkt en maakten de koppeling naar de adviespraktijk.

Joke Verbaan is operationeel manager bij De Hoop Leven, een herverzekeraar van overlijdensrisicoverzekeringen (ORV's). Zij ging onder andere in op het KPMG-rapport ‘Onderverzekering in Nederland’. Dit rapport wijst op de afnemende trend in de verzekeringsdichtheid bij levensverzekeringen en de rol die verzekeraars en intermediair daarbij spelen.

Alex Erlings is financieel planner. Hij ging in op het belang van financiële planning en de signaalfunctie van adviseurs met/zonder Wft Vermogen en/of Wft Pensioen.

Beiden keken met name naar de praktijk van levensverzekeringen: welke behoeften hebben klanten als ze bij een financieel adviseur of planner aankloppen? En vooral: welke drempels zijn er bij klanten die hulp zoeken? Zij legden uit waar je als adviseur op moet letten. Ook gaven ze aan in welke richtingen het interessant is om als kantoor in te investeren.

Voor wie?

Dit webinar is de moeite waard voor financieel adviseurs die actief zijn in de levensverzekeringenmarkt. Maar ook voor adviseurs met schade- of inkomensverzekeringsklanten. In een uur heb je zicht op wat er speelt in de levensverzekeringsmarkt. En met die kennis kan je je klanten beter helpen met het bepalen van wat hun behoefte precies is.

Het webinar is hier terug te kijken: www.assurantieclubs.nl.

 

Meer evenementen en webinars