Word abonnee

Webinar 'Pensioenactualiteiten: ondernemers en werknemers'

Video Video Webinar Pensioen, leven en vermogen 2018
Op het gebied van pensioenen voor ondernemers en werknemers zijn er verschillende ontwikkelingen. In dit webinar gaat gastspreker Gerard Staats in op de laatste stand van zaken. Het webinar vond plaats op 22 januari 2018. De gastspreker is fiscaal jurist aan het Fiscaal Instituut van de Universiteit van Tilburg en senior manager Bureau Vaktechniek bij BDO Accountants & Belastingadviseurs.
 
Gerard Staats werpt onder andere een blik op de wijzigingen in de regeling om de pensioenopbouw voor dga's in eigen beheer te beëindigen. Ook besteedt hij aandacht aan de verhoging van de AOW-leeftijd, mogelijkheden voor werknemers die langer willen doorwerken en de bijzondere fiscale mogelijkheden in het kader van ouderenbeleid in de laatste jaren voor pensionering. Tot slot blikt Gerard kort vooruit naar het door het kabinet aangekondigde nieuwe pensioenstelsel en de mogelijke impact daarvan op bestaande regelingen.
 
Het webinar 'Pensioenactualiteiten: ondernemers en werknemers' maakt deel uit van de succesvolle reeks 'Focus op Vakmanschap'.
 
Programma webinar
Onderwerpen in dit webinar over pensioen:
  • stand van zaken afschaffing pensioen in eigen beheer voor dga's
  • verhoging AOW-leeftijd naar 68 jaar
  • fiscale mogelijkheden ouderenbeleid in laatste jaren voor pensionering
  • Wet verbeterde premieregeling (doorbeleggen na pensionering)
  • kabinetsplannen nieuw pensioenstelsel

Bekijk hieronder het webinar 'Pensioenactualiteiten: ondernemers en werknemers'

 

Meer evenementen en webinars

-->