Word abonnee

Redactieraad de Beursbengel

De redactieraad van de Beursbengel bewaakt de vakinhoudelijke kwaliteit van het vakblad de Beursbengel. De redactieraad bestaat uit deskundigen uit de verzekeringsbranche met jarenlange ervaring op hun vakgebied.

Johan Zwaanswijk, voorzitter van de redactieraad

Johan is hoofdredacteur van de Beurbengel en ook voorzitter van de redactieraad. Hij leidt de redactieraadvergaderingen en is verantwoordelijk voor het behoud van het kwalitatief hoge nivveau van het vakblad.  In het dagelijks leven is hij senior accountmanager bij NIBE-SVV. 

Johan Zwaanswijk

Johan Kelder, lid redactieraad

Johan werkt bij Enkwest Opleiding & Advies BV, waar hij consultant is en trainingen geeft op het gebied van sociale zekerheid en inkomensverzekeringen. Het zal dan ook niemand verbazen dat hij zich in de redactieraad richt op deze twee onderwerpen.

Johan Kelder

Liesbeth Koning, lid redactieraad

Liesbeth Koning is legal counsel/pensioenjurist. Als lid van de redactieraad van de Beursbengel heeft Liesbeth Leven en Pensioen als aandachtsgebied. Ze schrijft artikelen en beoordeelt te plaatsen artikelen van externe auteurs op inhoud.

Liesbeth Koning

Rian Maas, eindredacteur/ bladmanager en contentmanager

Als eindredacteur/bladmanager is Rian de spin in het web van de Beursbengel. Ze coördineert de productie van het magazine en redigeert de teksten. Daarnaast is ze contentmanager van FLINK en verantwoordelijk voor redactie en plaatsing van de content op het platform.

Rian Maas

Berry Mulders, lid redactieraad

Het aandachtsgebied van Berry is aansprakelijkheid, met name letselschade(regeling), zaakschade, beroeps-aansprakelijkheid en medische aansprakelijkheid. Als bedrijfsjurist met focus op de buitenlandse entiteiten van NN Group, heeft hij ook oog voor de internationale dimensie van het verzekeringsvak.

Berry Mulders

Angela Pieneman, lid redactieraad

Als redacteur voor de cursistenpagina in de Beursbengel is Angela altijd op zoek naar de meest uiteenlopende en interessante onderwerpen om nader toe te lichten. Zij is sluiter marine bij Raetsheren van Orden te Alkmaar.

Angela Pieneman

Niels de Visser, lid redactieraad

Niels is werkzaam als risicospecialist corporate insurance bij Rabobank. Zijn ervaring op het gebied van risicomanagement en verzekeringsadvisering zet hij graag in voor de Beursbengel. In de redactieraad heeft hij de aandachtsgebieden risicomanagement, schadeverzekeringen en inkomen.

Niels de Visser

Mieke Dadema, lid redactieraad

Binnen de redactieraad heeft Mieke de aandachtsgebieden volmacht, wet- en regelgeving en algemene bedrijfsvoering. Mieke: "Het overbrengen van kennis op een heldere en eenvoudige manier is wat ik graag doe en wat ik aan de Beursbengel wil bijdragen." Zij is eigenaar van Draad consultancy BV. Een onderneming gericht op het delen van kennis en verder helpen van volmachtgevers en gevolmachtigden.

Mieke Dadema

Christel van Bommel-Versluijs, lid redactieraad

Christel van Bommel-Versluijs is complianceadviseur bij Polis Advocaten en SVC Compliance. Voordat zij met compliance in aanraking kwam, was ze hypotheekadviseur. Vanaf het ingaan van de Wft is zij zich gaan richten op de praktische invoering van wet- en regelgeving binnen advieskantoren. Daarbij gaat ze in de wetgeving vooral op zoek naar hoe het wél kan.

Christel van Bommel

Marlen Simons, lid redactieraad

Marlen Simons is adviseur bij de afdeling Academy en Innovatie van het Verbond van Verzekeraars. Vanuit zijn huidige plek in de organisatie én door zijn eerdere werkzaamheden binnen het Verbond heeft hij een goed beeld van wat er speelt binnen de Verbondsorganisatie, de vereniging, de sector en van wat de stakeholders bezighoudt. Zijn brede kennis en langdurige ervaring brengt hij graag in bij de Beursbengel.

Marlen Simons

Kees Dullemond, lid redactieraad

Kees Dullemond is initiator van en directeur bij INSVER. Dit Instituut voor Verduurzaming in de Verzekeringsbranche is een platform voor kennis, informatie, praktische hulpmiddelen en voorbeelden op het gebied van klimaatverantwoord en duurzaam verantwoord ondernemen in de verzekeringsbranche. Met concrete tips en voorbeelden wil hij in de Beursbengel laten zien hoe je aan de slag kunt met duurzaamheid.

Kees Dullemond

Danny Siau, lid redactieraad

Danny Siau is sinds 1987 werkzaam in de verzekeringsbranche, in verschillende functies. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het beursbedrijf van VKG te Hoorn. Hij wil met zijn bijdrage aan de Beursbengel de kennisborging binnen de branche verder gestalte geven. ‘Wij moeten er toch in kunnen slagen jongeren te enthousiasmeren voor ons boeiende vak’, zo stelt hij.

Danny Siau