Word abonnee

Webinar De auto die in de liftschacht reed

Video Webinar Schade

Het gebeurde begin 2017 in Oosterwolde: een vrouw belandde met haar auto ondersteboven in een liftschacht van een parkeergarage. De automobiliste reed door een gesloten roldeur en omdat de autolift beneden stond, dook ze met het voertuig voorover. Uiteraard met ernstige schade tot gevolg. Hoe zit het hier met de aansprakelijkheidsstelling? 

Schade en aansprakelijkheidsverzekering

Hoe kan een automobilist bij een gesloten roldeur toch de liftschacht inrijden? Gaat het hier om een constructiefout? En is er dus sprake van risicoaansprakelijkheid voor schade door opstallen? Hoe dan ook, er is zeker ook sprake van eigen schuld aan de kant van de bestuurster.
Dik van Velzen, senior programmamanager bij NIBE-SVV, werpt een blik op dit bizarre ongeluk, in het licht van de (wettelijke) aansprakelijkheidsverzekering. Hij gaat daarbij uit van verschillende scenario's. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. subrogatie, het Hangmatarrest, de gebouwenverzekering en de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.  Het webinar vond plaats op 29 mei 2017.
 
Programma webinar
  • Risicoaansprakelijkheid gebrekkige opstallen
  • Relatie met hangmatarrest
  • Gebouwenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering VvE
  • Beperking recht van subrogatie
Bekijk hieronder het webinar 'De auto die in de liftschacht reed'
 

Meer evenementen en webinars

-->