Word abonnee

NIBE-SVV-webinar ‘Compliance: over Richtlijnen, Risico’s en Red Flags’

Webinar Bedrijfsvoering 2020

Op 5 oktober 2020 zond NIBE-SVV het webinar ‘Compliance: over Richtlijnen, Risico’s en Red Flags’ uit. Het was een groot succces. “Top in beeld gebracht”, “Voor herhaling vatbaar” en “Ik kijk uit naar het volgende webinar”. Dit zijn een paar reacties van deelnemers aan het webinar over compliance. Ruim 1.000 professionals meldden zich aan voor dit door NIBE-SVV georganiseerde webinar.

Compliance is niet ‘vinken’, maar ‘thinken’

In het webinar ging Dick Alblas in op de actuele ontwikkelingen rond de wet- en regelgeving. Aan bod kwamen ook recente spraakmakende zaken, de gevolgen en wat we ervan kunnen leren. Heel belangrijk in zijn ogen: compliance is niet ‘vinken’, maar ‘thinken’.

Dick Alblas is docent aan de Academie voor Bank en Verzekeringen aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat bij Vos & De Lange Advocaten in Barendrecht. Hij is specialist op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en advocaat op het terrein van het financieel economisch (straf-)recht. 

Programma

Het webinar ging over de trends en ontwikkelingen op het gebied van compliance, zoals die ten aanzien van frauderegelgeving, digitalisering, preventie, monitoring en innovatie. Onderwerpen die Dick Alblas behandelde:

  • Spraakmakende cases: vragen stellen, herkennen, red flags 
  • Het belang van compliance
  • Impact van corona, privacyregels, monitoring en zorgplicht
  • Klantbelang versus bedrijfsbelang: de dilemma’s
  • Nieuwe leidraden en plichten die daaruit voortkomen

Voor met name CDD-medewerkers en compliance officers, bestuurders, (compliance) adviseurs en HR-medewerkers bij banken, verzekeraars,  betaaldienstverleners en andere financiële instellingen is dit webinar dan ook een echte aanrader.

Webinar terugkijken

Heb je het webinar gemist? Niet erg, het webinar is nog steeds terug te kijken.

 

 

Meer evenementen en webinars