Word abonnee

Webinar: Actualiteiten sociale zekerheid

Video Webinar Video 2019 Zorg en Inkomen

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in de sociale zekerheid? Welke kabinetsplannen zijn al gerealiseerd en welke nog niet? En hoe zit het met de verzekeringsproblematiek rondom de zzp''ers? Al deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar 'Actualiteiten sociale zekerheid', dat NIBE-SVV op 18 maart 2019 organiseerde. Na 2 eerdere webinaroptredens was Johan Kelder opnieuw te gast. Het webinar maakt deel uit van de succesvolle reeks 'Focus op vakmanschap' van NIBE-SVV.

Hoe staat het met de plannen van het kabinet?

Jeanette Hadderingh (directeur NIBE-SVV) ging tijdens het webinar in gesprek met Johan Kelder Rccm®. Hij is trainer en consultant bij Enkwest Opleiding & Advies te Apeldoorn.  Johan Kelder besprak zowel de definitieve kabinetsplannen die nog niet  gerealiseerd zijn als die al wel zijn gerealiseerd. Zoals 5 jaar geen herkeuring bij werken in de WGA, aanpassingen van SUWI en het arbeidsrecht.
Ook ging Johan Kelder in op de toekomstplannen van het kabinet  (loondoorbetalingsplannen, toekomst van de Nederlandse arbeidsmarkt).

Tijdens het webinar stond hij daarnaast uitgebreid stil bij  de verzekeringsproblematiek van 1,2 miljoen zzp'ers in Nederland. Zzp'ers die veelal niet verzekerd zijn voor pensioen en arbeidsongeschiktheid. Johan Kelder legde uit wat nu het 'probleem' is met deze groep. En als uitsmijter gaf Johan Kelder zijn visie op de toekomst: is een herziening van het gecompliceerde huidige stelsel van sociale zekerheid reëel?

Een aanrader!

Wil je meer weten over de volgende onderwerpen:
  • Loondoorbetalingsplannen Koolmees
  • Wijzigingen in de WIA (plannen die wel doorgaan)
  • Aanpassing SUWI-besluit per 1 januari 2019
  • Aanpassingen arbeidsrecht in de Wet arbeidsmarkt in balans
  • De verzekeringsproblematiek van zzp'ers
  • Instelling commissie-Borstlap
  • Een blik in de toekomst

Dan raden we je dit webinar van harte aan.

Kijk hieronder het webinar 'Actualiteiten sociale zekerheid' terug.

 

Meer evenementen en webinars

-->