Opleiding Pensioenpraktijk 2.0: met update over de Wet toekomst pensioenen
De opleiding Pensioenpraktijk die bij NIBE-SVV te volgen is, is per 1 februari 2024 volledig vernieuwd. NIBE-SVV speelt hierbij in op de enorme vraag naar actuele informatie en kennis over de nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp). Want vanaf de inwerkingtreding van deze nieuwe wet − op 1 juli 2023 − gaat er de komende jaren een hoop veranderen op het gebied van pensioenen en de AOW.
De huidige en toekomstige pensioensituatie samen in één opleiding
De opleiding is in het nieuwe tijdperk van de Wet toekomst pensioenen geactualiseerd. Nu zijn ook de veranderingen die het nieuwe pensioenstelsel met zich meebrengt in de opleiding verwerkt. Pensioenpraktijk is nu helemaal ingericht op de nieuwe wetgeving. Omdat er nu nog een transitieperiode is tot 1 januari 2028, heb je te maken met een oude en een nieuwe situatie. In de opleiding leer je daarom over beide situaties. Hierdoor weet je hoe de pensioenen en alles wat hiermee te maken heeft nu geregeld zijn en hoe het straks wordt. De opleiding is dus een goede mix tussen de bestaande en de toekomstige wet- en regelgeving.
Goed om te weten: zo leer je alle ins en outs over pensioenen
Vanaf 1 februari 2024 is de vernieuwde opleiding Pensioenpraktijk live. De opleiding is te volgen als e-learning. Dit betekent dat je thuis of op kantoor zelf bepaalt wanneer je met de studie aan de slag gaat. De boeiende kennis is niet alleen verwerkt in een tekstboek, maar ook in de oefenvragen. De vragen zijn zo ontwikkeld dat ze je stimuleren om zelf verder na te denken over de veranderingen die komen. Hierdoor ben je goed in staat om de informatie te delen binnen je eigen organisatie. Je krijgt voldoende handvatten mee om de kennis toe te passen. Na het doornemen van de kennis en het oefenen met de oefenvragen boek je zelf je examen. Gemiddeld ronden de meeste studenten binnen twee tot drie maanden de opleiding af.
Dé opleiding voor medewerkers bij pensioenverzekeraars, HR-medewerkers en leden van ondernemingsraden
Bij het ontwikkelen van de opleiding Pensioenpraktijk werd vooral gekeken naar de professionals die starten in het leven-. vermogen- en pensioenvak. Bijvoorbeeld als je begint bij een pensioenverzekeraar of -fonds. De opleiding legt een goed fundament als je daarna de opleiding Wft-pensioen wilt volgen. Voor een HR-medewerker bij een groot bedrijf is de opleiding ook een aanrader. Vooral als je met pensioenadvisering aan de slag gaat. Ook leden van de ondernemingsraad, die instemmingsrecht hebben op grond van de wetgeving, worden door de werkgever betrokken bij de transitieperiode van de nieuwe wetgeving. Daarom is de opleiding voor hen ook bij uitstek geschikt.
Vragen of meer informatie?
Wil je meer weten over deze opleiding? Bekijk de vernieuwde opleiding Pensioenpraktijk. Voor vragen kun je contact opnemen met de opleidingsadviseurs van NIBE-SVV: telefonisch via 035 - 7 506 155 of via Whatsapp via 06 - 82 658 644.