Word abonnee

Federatiewebinar - FvActueel: adviseren over handels- en debiteurenrisico’s

23.09.2020 Schade Evenement 2020

Komt mijn klant door COVID-19 in zwaar weer? Hoe zorg ik ervoor dat ik als zakelijk adviseur meerwaarde kan bieden? Hoe kan ik de ‘waterpomp’ zijn voor mijn klant zodat hij ‘het hoofd boven water' kan houden? Daarover gaat het webinar 'FvActueel: adviseren over handels- en debiteurenrisico’s' van de Federatie van Assurantieclubs, dat op woensdag 23 september 2020 plaatsvindt.

Een zakelijk adviseur legt de focus op de risico`s die samenhangen met de bedrijfsvoering van de klant. Het brandrisico en het wagenpark komen standaard terug in ieder adviesgesprek. Maar hoe zit het met de handels- en debiteurenrisico's?  

Debiteurenrisico: groot risico voor ondernemers

Handels- en debiteurenrisico's zijn al jaren een groot risico voor ondernemers. Door de ontwikkelingen rondom COVID-19 voorspellen economen een diepe recessie. Centraal tijdens dit webinar  staat de impact van COVID-19 op de wereldwijde economie. Debiteurenrisico's en faillissementen van afnemers kunnen de continuïteit van onze klanten in gevaar brengen. Het is essentieel dit risico met klanten te bespreken vanuit een economisch oogpunt.  In het webinar komen deze  ontwikkelingen dan ook uitgebreid aan bod. Uiteraard krijgen adviseurs ook handvatten aangereikt om dit bij klanten aan te kaarten.

Gasten

Federatievoorzitter Bert Sonneveld ontvangt tijdens het webinar econoom Bastiaan Cregten van de Nederlandse tak van de Euler Hermes Group. Hij neemt je mee in de wereldwijde economische impact van COVID-19. Hij gaat ook in op de vraag hoe dat zich uiteindelijk vertaalt naar de risico`s en continuïteit van onze klanten.

Daarnaast zal Koen Smelter, partner bij Exonera, toelichten hoe je als adviseur relevant bent en een meerwaarde kunt leveren aan je klant. We willen toch de risico`s het beste managen, want als je klant dadelijk zijn premie niet meer kan betalen, voel je dat als intermediair toch ook aan het einde van de maand!

Op deze vierde woensdag van september staan zij zeker ook stil bij de actualiteit van Prinsjesdag.

Aanmelden

Bezoek de website van de Federatie voor meer informatie en voor aanmelden.

Deelname aan het webinar is kosteloos .

Meer evenementen en webinars

-->