Word abonnee

Schademiddag

16.06.2022 Bussum 2022 Bedrijfsvoering Evenement

Kom jij op 16 juni 2022 ook naar de jaarlijkse Schademiddag, hét door het Verbond van Verzekeraars georganiseerde netwerkevent voor de schadebranche? Je hoort dan alles over de belangrijkste ontwikkelingen en actualiteiten in de schademarkt. Dit jaar staat het thema ‘Samen sterker – een duurzame toekomst met kansen voor de schademarkt’ centraal. 

 • Datum: 16 juni 2022
 • Tijd: 12.00-18.00 uur
 • Locatie: Spant!, Dr. A. Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum
 • Organisatie: Verbond van Verzekeraars
De Nederlandse samenleving, en dus ook de schadebranche, heeft te maken met klimaatverandering en de energietransitie, maar ook met steeds meer cybercriminaliteit. Grote uitdagingen waarvoor de schadebranche zich gesteld ziet. De Schademiddag staat tijdens deze 8ste editie dan ook in het teken van hoe de schadebranche kan bijdragen aan deze grote maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld door het delen van kennis over de risico’s en door samenwerkingen met partners. Denk aan het bevorderen van preventie, het organiseren van risicosolidariteit en het zorgen voor toegankelijke verzekeringen.

Plenaire sessie en deelsessies

Tijdens de plenaire sessie zal een keynotespreker reflecteren op de schadeketen; wat gaat er goed en wat kan er beter? De rest van het programma is aan jou. Kies bij inschrijving twee van onderstaande deelsessies:
 
 1. Cyberrisico’s: ongewild maar niet onontkoombaar.

Digitalisering levert de samenleving veel gemak maar brengt ook kwetsbaarheden. Zo zijn cyberaanvallen die systemen op zwart zetten regelmatig in het nieuws. Bedrijven en publieke instellingen staan voor de uitdaging dit risico te beheersen. Staat die beheersing bij de verzekeringsmarkt nog in de kinderschoenen of kunnen wij adequaat op de snel groeiende problematiek in te spelen? Discussieer mee: heeft de ‘losgeldverzekering’ de toekomst of kunnen we beter vol inzetten op preventie?

 1. Circulaire economie? Natuurlijk!

We kunnen er niet om heen, de bijdrage van de sector aan een duurzame samenleving. De circulaire economie is ‘hot’ en een veelomvattend onderwerp. Moet elke partij het wiel uitvinden of kan de sector samen versnellen? Tijdens deze sessie word je vanuit diverse invalshoeken bijgepraat. Bijvoorbeeld vanuit natuurlijk perspectief: hoe gaat de natuur hiermee om en wat kan de verzekeringssector daarvan leren? Ook krijg je inzicht in de praktijk: wat levert de circulaire economie mogelijk op voor jou en de maatschappij?

 1. Een veranderend klimaat, de sector verandert mee.

De valwind in Leersum en watersnood in Limburg. Recente voorbeelden die de impact van een veranderend klimaat heel zichtbaar maken en dichtbij brengen. Dit vraagt aanpassing van de gehele maatschappij. Ook van de verzekeringssector wordt verwacht mee te bewegen. In deze deelsessie staan de laatste ontwikkelingen rondom de impact van klimaatverandering op de sector centraal. In het bijzonder de gevolgen voor de toekomstige inrichting van Nederland. Waar gaan we nog bouwen en waar vooral niet? Waar zijn welke klimaatrisico’s het grootst? Hoe gaan we in de toekomst om met extreem weer? In deze deelsessie krijg je antwoord op waar klimaatverandering de verzekeringssector raakt.

 1. Onverzekerbaarheid: hoe lossen we dit op?

Onverzekerbaarheid, er zijn diverse vormen en definities van. En omdat ze verschillen moeten deze vormen van onverzekerbaarheid ook verschillend worden aangepakt. Enkele toonaangevende sprekers uit de sector zullen met elkaar en met de deelnemers discussiëren over hoe verzekeringsissues kunnen worden opgelost die verzekeraars, gevolmachtigden, makelaars en uiteindelijk vooral de klant ervaren. Wat wordt jouw bijdrage? De sprekers proberen je te inspireren en motiveren bij te dragen aan oplossingen.

 1. De toekomst van de verzekeringsketen: digitaal of virtueel?

Een snelle, efficiënte en veilige digitale gegevensuitwisseling in de verzekeringsketen is belangrijk om relevant te blijven voor klanten. Hoe is dat nu eigenlijk geregeld? En welke strategie past daarbij? Of moeten we veel verder denken dan dat? Want digitaal wordt ondertussen steeds meer virtueel. De markt voor non-fungible tokens (nft’s) explodeert in kunst en mode, en het eerste metaverse festival is een feit. Gaat het om een nieuwe, kortdurende trend of het begin van iets interessants en relevants? In deze deelsessie hoor je alles over digitalisering in het hier en nu, en wat een virtuele toekomst voor verzekeraars kan zijn.

Programma

 • 12.00 uur: inloop met lunch
 • 13.00 – 13.30 uur: opening door Lidwien Suur, voorzitter sectorbestuur
 • 13.30 – 14.20 uur : eerste ronde deelsessies
 • Pauze
 • 14.50 – 15.40 uur:  tweede ronde deelsessies
 • 15.50 – 16.30 uur: plenair gedeelte met keynote
 • 16.30 – 18.00 uur: borrel

Voor wie?

Het hele programma is toegankelijk voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden, zoals ketenpartijen als volmachten, makelaars, adviseurs en expertisebureaus.
Deelname is vooral interessant voor directies en senior management, beleidsbepalers, innovatoren en productmanagers.

Kosten

Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze bijeenkomst valt onder het lidmaatschap. Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst

Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz en NVGA bedragen de deelnamekosten € 69 (excl. btw). Voor overige geïnteresseerden kosst het € 99 (excl. btw).

Meld je hier aan

Meer evenementen en webinars

-->