Word abonnee

Federatiewebinar 'Kansen op de levensverzekeringsmarkt'

21.04.2021 2021 Pensioen, leven en vermogen Evenement

  De Federatie van Assurantieclubs organiseert dit voorjaar drie webinars. Het eerste vindt plaats op 21 april 2021 van 16.30 tot 17.30 uur en gaat over de toekomst van de levensverzekeringsmarkt. De centrale vraag die tijdens dit webinar onder het vergrootglas ligt, is hoe die markt zich naar verwachting in de komende tien tot vijftien jaar gaat ontwikkelen.

  • Datum: 21 april 2021
  • Tijd: 16.30-17.30 uur
  • Locatie: online webinar
  • Organisatie: Federatie van Assurantieclubs

  Tijdens het webinar ontvangt Federatievoorzitter Bert Sonneveld twee gasten. Zij zullen enkele rapporten over de levensverzekeringsmarkt becommentariëren en de koppeling maken naar de adviespraktijk.

  Een van de gasten is Joke Verbaan, operationeel manager bij De Hoop Leven, een herverzekeraar van overlijdensrisicoverzekeringen (ORV's). Zij gaat onder andere in op het KPMG-rapport ‘Onderverzekering in Nederland’. Dit rapport wijst op de afnemende trend in de verzekeringsdichtheid bij levensverzekeringen en de rol die verzekeraars en intermediair daarbij spelen.

  De tweede gast is Alex Erlings, financieel planner. Hij gaat in op het belang van financiële planning en de signaalfunctie van adviseurs met/zonder Wft Vermogen en/of Wft Pensioen.

  Praktijk

  Joke Verbaan en Alex Erlings zullen met name kijken naar de praktijk van levensverzekeringen: welke behoeften hebben klanten die bij een financieel adviseur of planner aankloppen? En vooral: welke drempels zijn er bij klanten die hulp zoeken? De aandacht gaat daarbij uit naar waar je als adviseur op moet letten. Ook wordt gekeken naar de richtingen die interessant zijn om als kantoor in te investeren.

  Voor wie?

  Dit webinar is met name bedoeld voor financieel adviseurs die actief zijn in de levensverzekeringenmarkt. Maar ook voor adviseurs met schade- of inkomensverzekeringsklanten is het webinar de moeite waard. In een uur weet je wat er speelt in de levensverzekeringsmarkt. En met die kennis kunnen ook zij hun klanten beter helpen met het bepalen van wat hun behoefte precies is.

  Meer informatie vind je op de website van de Federatie van Assurantieclubs: www.assurantieclubs.nl. Daar kun je je ook (gratis) aanmelden.

   

  Meer evenementen en webinars

  -->